Vår berättelse

Johan & Johanna - när två ytterligheter möts

Hur allt började

Efter 30 år vänskap, 20 år relation och 10 års äktenskap, kände Johan och Johanna att de var mogna att göra något tillsammans.

 

Två starka personligheter, som är väldigt lika, men samtidigt väldigt olika har behövt ta sin tid och form. Johanna är entreprenören och esteten som alltid haft ett intresse för växter och dess påverkan på oss. Både hur de påverka oss emotionellt och fysiskt. Denna passion har gjort att hon drivit blomsterhandel och handelsträdgård med filosofin att ”alla förtjänar en vackrare var-dag”.

Parallellt har hon alltid använt växtoljor för sitt eget välbefinnande och hälsa, ett intresse som föddes redan som barn, och som hon kombinerat med sin spirituella responsterapi. Efter att även fått ett behov att använda växtoljornas kraft på växtsjukdomar i sin egen handelsträdgård, så började hon leta efter de oljorna som kunde möta även dessa behov.

 

Johan är den rationella akademikern som är civilingenjör från chalmers. Han har alltid varit ifrågasättande till Johannas "alternativa varianter" såvida de inte kan vetenskapligt bevisas. Efter att testat  dessa oljor och sett att det fungerat... har han börjat gräva i hur dessa oljor är  vetenskapligt sammansatta och kan göra skillnad för oss i vår vardag. Johan har studerat dessa oljors kemisk uppbyggnad och lärt sig att mycket av det som ligger till grund till det vi idag föredrar att kemiskt framställa ursprungligen kommer från utvinningen av växter och baseras på dess kemiska uppbyggnad. Men sin insikt att det är omöjligt att ta patent på växter och dess sammansättning, medan en kemisk komposition är grunden till ett patent, så började även här ett intresse att födas. 

 

 

Efter flera års letande, kom de två av en tillfällighet i kontakt med ett kollektiv av terapeutiska kännare på Bali. Och det var där på Bali de fick känna oljorna de alltid letat efter. Efter att byggt en nära relation med detta kollektiv av  terapeutiska kännare, fick de ta med sig ett antal olika oljor hem för att testa. Nu vill vi sprida dessa fantastiska oljor vidare även i Sverige. Kollektivet på Bali has som vision att mänskligheten, naturen och det gudomliga jobbar i harmoni, och så länge vi arbetar vidare med hur dessa oljor kan hjälpa oss nordbor i vår vardag och hur dessa oljor kan hjälpa växternas motståndskraft mot andra växtsjukdomar.... så kommer vi hålla på.